De bedrijven van de Van Rooi Group
Met een keur aan bedrijven en locaties biedt de Van Rooi Group diverse specialiteiten. Eigenlijk kun je zeggen: diverse soorten vlees in de kuip. Een korte rondgang voor een kennismaking met de specialismen.
Lieshout:
Veehandel M.A. van Rooi
Veehandel M.A. van Rooi in Lieshout levert vooral biggen. De veehandel zorgt voor een continue aanvoer van varkens voor het slachthuis in Helmond. Samen met de inkopers gaan Martien en Addy van Rooi letterlijk ‘de boer op’ om gesprekken met varkensboeren te voeren. Niet alleen om de aanvoer zeker te stellen, maar vooral ook om relaties met deze leveranciers aan te gaan en te verstevigen. Vanuit Lieshout exporteert Van Rooi tevens biggen en varkens naar diverse landen binnen Europa. Dat gebeurt rechtstreeks vanaf de boer of vanaf de exportverzamelplaats.
Daarnaast worden er dagelijks op de exportverzamelplaats slachtzeugen aangevoerd welke afgezet worden naar binnen- en buitenland.
Naast de varkenshandel is de veehandel ook actief in de runderenhandel. Fok- mest- en slachtrunderen worden ingekocht en wereldwijd verhandeld.
Helmond:
Van Rooi Meat
In Helmond komen dagelijks zo’n tienduizend varkens voor de slacht samen. Na ingebruikname van de nieuwe productiefaciliteit kan Van Rooi de productie opvoeren tot zo’n veertien- tot vijftienduizend varkens per dag. Dan vindt hier ook het verder uitbenen van onder meer hammen, schouders en middels plaats. De locatie heeft bovendien een aparte lijn voor de productie van bacon.
Na de eerste verdeling vervoert Van Rooi de diverse onderdelen naar afnemers in de landelijke retail, de vlees- en vleeswaren industrie en de groothandel. Ook naar de vestiging in Scherpenzeel.
Omdat het transport grotendeels in eigen beheer plaatsvindt kan Van Rooi Meat zelf de planning bepalen, de kosten beheersbaar houden en sturen op duurzaam transport.
Someren:
Van Rooi Meat
Naast biggen en varkens biedt Van Rooi ook hoogwaardig rundvlees, zoals het kwalitatieve ras Blonde d‘Aquitaine, rundvlees uit de Franse Limousine en vlees uit Ierland. Ook biedt ze rundvlees aan van Hollandse koeien. Deze verstiging verwerkt het vlees tot diverse kwaliteitsproducten, van Ribeye tot T-Bone steak. Onder meer met het programma Beter Leven garandeert Van Rooi hoogwaardig rundvlees met een constante kwaliteit.
Scherpenzeel:
Proviande Scherpenzeel
De locatie in Scherpenzeel is gespecialiseerd in het voorverpakken van de producten. Denk aan soepballetjes, gehakt, steaks, karbonades, speklapjes, tartaar, biefstukken, rib-eye’s, maar ook aan specialiteiten als spiesen, gehaktbrood, ovenschotels en schalen vlees voor barbecue of gourmet.
Naast regionale specialiteiten verpakt Proviande Scherpenzeel ook onder meer biologisch vlees. Doordat deze specialist voortdurend inspeelt op nieuwe trends en ontwikkelingen – meer bereidingsgemak, magere producten enzovoorts – onderscheidt zij zich met een breed, innovatief assortiment.
De Van Rooi Group heeft ook vestigingen op Cyprus en in Montenegro.