Eerlijk en duurzaam vlees produceren, vooral uit de regio
Van Rooi wil betaalbaar en eerlijk vlees produceren dat voor een belangrijk deel uit de regio komt. Daarmee is niet alleen de herkomst van het vlees helder, maar stimuleert het bedrijf ook het gebruik van duurzame producten. In de geest van ‘Van Boer tot Bord’ streeft zij bovendien naar het ontlasten van het milieu, het verminderen van transportbewegingen en het bevorderen van verse en gezonde voedingsproducten.
Regierol oppakken
Ketenregie is bij deze ambitie een cruciale voorwaarde. Daaronder verstaan we het ‘managen’ van de keten door afnemers en leveranciers, onder wie de regionale vee- en varkensboeren, als één geheel aan elkaar te verbinden. Zo koppelen we vraag en aanbod aan elkaar. Die regierol neemt Van Rooi graag ter hand zonder dat we het welzijn voor mens, dier en milieu uit het oog verliezen. Bovendien streven wij naar een eerlijke beloning voor alle schakels, onder wie onze varkensboeren.
Zorg voor dier en milieu
Bij Veehandel van Rooi zoeken we bovendien steeds naar een zo efficiënt mogelijke handel die zo goed mogelijk alle regels in acht probeert te nemen, zodat dier en milieu zo min mogelijk te leiden heeft.